Пиксабей, ТайванНапрежението между Китай и Япония расте. Говорителят на китайското външно

...
Пиксабей, ТайванНапрежението между Китай и Япония расте. Говорителят на китайското външно
Коментари Харесай

Напрежението между Китай и Япония расте заради Тайван

Пиксабей, Тайван

Напрежението сред Китай и Япония пораства. 

Говорителят на китайското външно министерство Джао Ли-джан се разгласи изрично против изказването на заместник-министъра на защитата на Япония Накаяма Ясухиде по отношение на сигурността на Тайван.

Джао разказа изказването, направено от Накаяма, че Япония гледа на отбраната на Тайван като на собствен ангажимент, като „ извънредно неуместно “ и кара нещата да поемат в „ рискова посока “. Китай показва своето неодобрение и твърдо опълчване, акцентира Джао и добави, че тоталитарната страна към този момент се е заела с Япония по дипломатическите канали, съобщи Факти.

В своето изказване представителят на китайското външно министерство сподели още, че японските военни са употребявали „ географската непосредственост “ като опрощение за започване на нашествия по време на Втората международна война. „ Все още има мощ, застъпваща тази логичност “ в Япония през 21 век и това е „ доста рискова наклонност “.

Джао съобщи също, че Китай ще бъде внимателен и ще следи желанията на Япония във връзка с Тайван. Според него Япония „ носи историческа виновност “ към китайския народ и по тази причина би трябвало да бъде по-предпазлива в своите думи и каузи.

Япония би трябвало неотложно да спре да се намесва във вътрешните работи на Китай, добави той.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР